Pokazuje jak zrobić
syrop sosnowy znany jako syrop Pini. Jest bardzo zdrowy i dobry na przeziębienia
a szczególnie na suchy kaszel.
Pędy sosny (Gemmae Pini) zrywamy na swojej działce
na przełomie kwietnia i maja. Zrywamy tylko boczne pędy i to do ich połowy. Nie
zrywamy pędów szczytowych!. W ten sposób sosna nie ucierpi, wręcz przeciwnie będzie pięknie rosła w górę.
Ponownie przypominam aby nie ogałacać całej
sosny ponieważ może to być powodem jej obumarcia!
Uwaga: zdarza sie, ze po kilku
dniach maceracji syrop może zacząć pokrywać sie nalotem, wtedy należy dosypać
cukru, by dodatkowo zakonserwować syrop.
PINE SYRUP - english subtitles
Syrop sosnowy – przepis TV http://youtu.be/PKz5g6_ITX4
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.