poniedziałek, 13 maja 2013

PINE SYRUP - english subtitles. Syrop sosnowy – przepis TV


Pokazuje jak zrobić syrop sosnowy znany jako syrop Pini. Jest bardzo zdrowy i dobry na przeziębienia a szczególnie na suchy kaszel.
Pędy sosny (Gemmae Pini) zrywamy na swojej działce na przełomie kwietnia i maja. Zrywamy tylko boczne pędy i to do ich połowy. Nie zrywamy pędów szczytowych!. W ten sposób sosna nie ucierpi, wręcz przeciwnie będzie pięknie rosła w górę. Ponownie przypominam aby nie ogałacać całej sosny ponieważ może to być powodem jej obumarcia!
Uwaga: zdarza sie, ze po kilku dniach maceracji syrop może zacząć pokrywać sie nalotem, wtedy należy dosypać cukru, by dodatkowo zakonserwować syrop.
PINE SYRUP - english subtitles
Syrop sosnowy – przepis TV  http://youtu.be/PKz5g6_ITX4

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.